vrijdag 9 september 2011

Dag 10 Courcôme - Coutras, 125 km

  

Kathedraal St Pierre, Angeloume

Vanochtend om 7.45 uur hebben Herman en Johan afscheid genomen van Mary. Mary had een lunchpakket voor ze gemaakt. Helemaal top !  Rond 10.00 uur arriveerde ze in Angouleme. Ook hier werd een kerk bezocht. In de kerk was men druk bezig met het stemmen van het orgel. Helaas lukte het niet om hier een stempel te bemachtigen. De mevrouw die de kaart af zou moeten stempelen was er niet. Gelukkig konden ze in het stadhuis ook terecht, dus de reis kon voort gezet worden met een stempel van Angouleme op de stempelkaart.

 Het weer was vandaag fantastisch. Lekkere temperatuur, zonnig en windstil. Het terrein ging wat op en af, maar naar mate ze dichter naar de kust rijden wordt het alleen maar vlakker. Onderweg roken ze en zagen ze tientallen vrachtwagens, gevuld met vele kilo's druiven en druivenpulp. Alleen al van de lucht van de fermenterende druiven kan je dronken worden.


 
De Charente is vooral bekend vanwege de cognac die aldaar gemaakt wordt. De geboortegrond van Joseph Guy (in Jarnac). Herman en Johan hadden gepland om bij Joseph Guy een tussenstop te maken, helaas bleek Jarnac toch wel wat ver van de route af te liggen (40 km omrijden). Dus dit bezoek hebben ze tot hun spijt af moeten zeggen.

Onderweg zijn Herman en Johan al een aantal borden tegengekomen van de Sint Jacobsroute. Ook komen ze zeer regelmatig andere pelgrims tegen die onderweg zijn naar Santiago de Compostella. Vandaag eindigde de reis na 125 km in Coutras. Dit ligt 18 km boven Libourne en 53 km van Bordeaux.

Weer voor Bordeaux, Frankrijk

27 °C |  vr za zo ma
Onbewolkt Hier en daar zonnig Hier en daar zonnig Overwegend zonnig
Onbewolkt
Wind: O - 10 km/h
Luchtvochtigheid: 58% 30° 19° 28° 16° 23° 16° 26° 15°


 
La rivière Dronne à Coutras
Coutras



Geen opmerkingen:

Een reactie posten