zaterdag 10 september 2011

Dag 11 Coutras - Pissos ,120 km







Libourne



Na het slechte weer aan het begin van de week was het zonnige en zelfs bloedhete weer vandaag een prettige afwisseling. Een hoge temperatuur en windstil. Flink drinken dus om het vocht op peil te houden. Herman en Johan hebben rustig hun eigen tempo gedraaid vandaag en dat ging ondanks de warmte prima.

Vanuit Contras zijn ze richting Libourne vertrokken. In Libourne hebben ze zeker een uur op de markt doorgebracht, kijkend naar een bruidspaar dat op weg was naar de huwelijksplechtigheid.

Ook vandaag reden Johan en Herman langs de vele druivenvelden. Voor Herman een feest van herkenning, Pomerol, Saint-Émilion, Entre-Deux-Mers, Graves etc. De druiven worden met machines maar ook nog met de hand geplukt. In de velden zie je de werknemers in de volle brandende zon de oogst binnen halen.

Merlot druiven in de Bordeaux


Pissos
Vandaag voerde de route ook door het Nationale Park Lande de Gascogne. Een route van 30 km door de bossen. Dit riep de herinnering van thuis op, de fietsroute door de heide en bossen bij Roosendaal.
Tegen het eind van de middag gingen Herman en Johan weer op zoek naar een overnachtingsadres. In het eerste dorp waar ze diverse adressen hadden waar ze zouden kunnen overnachten bleek alles volgeboekt te zijn. In het volgende dorp, Pissos, hadden ze meer geluk. Een keurig net hotel, met ruime kamers en zelfs een badkuip in de badkamer en dat alles voor een hele schappelijke prijs. Om 19.30 uur stond het eten voor ze klaar. Maar voor die tijd hebben ze eerst, onder het genot van een flinke hoeveelheid koel bier (om het vocht op peil te houden natuurlijk), het thuisfront gebeld en de belevenissen van de dag doorgenomen.

Elk dag ontvangen Herman en Johan SMS'jes van familie, vrienden, kennissen en collega's. Heel erg bedankt voor jullie support !

 

Weer voor Pissos, Frankrijk

22 °C | za zo ma di
Plaatselijk bewolkt Overwegend bewolkt Plaatselijk bewolkt Plaatselijk bewolkt
Zonnig
Wind: N - 18 km/h
Luchtvochtigheid: 73% 32° 16° 25° 16° 26° 15° 26° 13°

1 opmerking: