zaterdag 17 september 2011

Dag 18, Calzadilla De La Cueza - El Ganso, 130 km



Herman en Johan hadden zich gisteren voorgenomen om te proberen vandaag 130 km te rijden. Dit is gelukt !

Vanochtend was het opnieuw mooi weer en windstil, niet te warm. Prima fietsweer. Later zette de wind weer op. Vooral tijdens de laatste klim naar 1000 meter hoogte hadden ze daar toch wel last van. Het maakte de klim zwaar.

Het landschap was vandaag iets minder saai. De omgeving was bijna zo vlak als Nederland. Ze hebben een kortere route gevonden waardoor ze 25 km minder hoefden te rijden. 

Auberge El Pilar, El Ganso
Gisteren hebben ze een overnachtingsadres gekozen die halverwege op een berg ligt die ze moesten beklimmen. Vanochtend moesten ze het laatste deel van die beklimming voltooien. Vandaag hebben ze dezelfde keuze gemaakt. De auberge waarin ze overnachten ligt op 1000 meter hoogte. Morgenochtend moeten ze nog eens 400 meter klimmen om de berg over te komen.

In Astorga wilden Herman en Johan het bisschoppelijk paleis bezoeken dat door Gaudi ontworpen is. Verder dan de buitenkant en het maken van deze foto konden ze jammer genoeg niet komen. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur was het gesloten. 

Herman en Johan, Palacio Episcopal, Astorga (Gaudi)



Palacio Episcopal, Astorga (Gaudi)
Bisschoppelijk paleis van Astorga (Bron: Wikipedia)
Het Bisschoppelijk paleis van Astorga (Spaans: Palácio Episcopal de Astorga) is een bouwwerk van de Catalaans/Spaanse architect Antoni Gaudí, gebouwd in de Catalaans-modernistische neo-gotische stijl. Het is gesitueerd in Astorga, nabij León (Spanje), waar zich het Casa de los Botines van dezelfde architect bevindt. De bouw geschiedde voornamelijk tussen 1889 en 1913, maar was pas gereed in 1961.

Palacio Episcopal, Astorga (Gaudi)
 De siesta tussen 12.00 uur en 16.00 uur zorgt er voor dat het soms lastig is om stempels te halen onderweg.

Bij aankomst in de auberge van El Ganso kwamen ze aan samen met een meisje. Er bleken nog maar 3 plaatsen beschikbaar te zijn. Meer was dit keer niet nodig !  Deze auberge is wat primitief. Ze slapen op een zolder met 10 personen, voor 8 euro p.p. incl. ontbijt. Voor het avondeten moesten ze 7 euro p.p. betalen.

Voor het eerst hebben ze een t-shirt met lange mouwen aan vanavond. Op 1000 meter hoogte is het toch een stukje frisser. Morgenochtend zal het ook wel wat fris zijn wanneer ze om 8 uur weer vertrekken.

Hun eindbestemming begint steeds meer te naderen. Herman en Johan moeten nu nog "maar" 250 km naar Santiago de Compostella afleggen. Ze liggen op koers.  Morgen en overmorgen willen ze 100 km rijden, zodat ze de laatste dag naar Santiago de Compostella nog 50 km hoeven te rijden.

Weer voor León, Spanje

22 °C |
zazomadi
Overwegend zonnigOverwegend zonnigOverwegend zonnigOverwegend zonnig
Onbewolkt


Wind: W - 26 km/h


Luchtvochtigheid: 41%25°18°22°25°




























2 opmerkingen:

  1. Ha, eindelijk een foto van jullie! Een beetje moe en erg bruin! Laatste loodjes, veel succes! groetjes uit Maintenon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel indrukwekkende tocht en echt een prestatie(voor zo'n stel(knappe)ouwe knarren).
    Het is dan ook begrijpelijk dat jullie zoveel dames ontmoeten op jullie tocht!
    Groetjes uit de Dubbelberg

    BeantwoordenVerwijderen