maandag 19 september 2011

Dag 20, Pedrafita do Cebreiro - Melide - 109 km




Vanochtend zijn Herman en Johan om 8.15 uur vertrokken. Na de fantastische rit van gisteren, die dankzij de lage temperatuur (10 graden verschil), heel goed was verlopen, zijn ze met hernieuwde energie aan de route van vandaag begonnen.  Na de beklimming van gisteren volgde vanochtend een lange afdaling. Om 10.30 uur hadden ze al 44 km gefietst. Alle tijd om in alle rust van een kopje koffie te genieten en contact te onderhouden met het thuisfront.

Het feit dat ze ruim binnen de beoogde planning zitten zorgt er voor dat ze de druk van het "op tijd" arriveren in Santiago de Compostella nu helemaal kwijt zijn. De ergste beklimmingen zitten er op. Vandaag zit er nog 1 lange en 1 korte klim in het traject. Na alles wat ze al geklommen hebben klinkt dat bijna als een peulenschilletje. Dat peulenschilletje bleek toch percentages te hebben van 9 a 10 % stijging. In totaal hebben ze zo'n 10 km moeten klimmen en dalen.

Lunchen in het zonnetje


Onderweg hebben ze een pelgrim uit de buurt van Amersfoort ontmoet.(blog; http://www.ruuds-blog.nl/ ) Hij fietst de route ook. Morgen fiets hij samen met Herman en Johan naar het volgende overnachtingsadres. Daarbij gaan ze iets afwijken van de van te voren geplande route. Hierdoor moeten ze zo'n 17 km meer rijden, maar deze nieuwe route is toeristisch.

Melide
In Melide hebben ze een zeer goedkope auberge gevonden om te overnachten, voor  5 euro per persoon. Het is er wel behoorlijk druk met 200 personen.

Rustig slapen, ho maar !


Gisterenavond heeft Herman nog een halve mis bijgewoond in Pedrafita do Cebreiro. Voor familie, vrienden en kennissen heeft hij daar een kaarsje opgestoken.



Weer voor Melide, Spanje

13 °C | 
madiwodo
OnbewolktOverwegend zonnigOverwegend zonnigOverwegend zonnig
Onbewolkt


Wind: N - 10 km/h


Luchtvochtigheid: 94%22°11°23°12°23°16°26°14°

2 opmerkingen: