woensdag 21 september 2011

Dag 22, Santiago de Compostella - Cabo Finisterre, 85 km







Vandaag zijn Johan en Herman naar Cabo Finisterre gegaan. Samen met de reisgenoot van de afgelopen 2 dagen  Ruud en 2 jonge dames, Laura en Linda ( http://www.buencamino.waarbenjij.nu/) wij zijn vandaag per bus de reis gaan maken. 3 uur reizen, de bus stopte in elk klein dorpje.

Finisterre (Bron: Wikipedia)

De naam Finisterre is afgeleid van het Latijnse Finis Terrae, het einde van de wereld, oftewel daar waar de wereld ophoudt. Volgens de overlevering kreeg de kaap deze naam toebedeeld door de Romeinen die dachten dat de westelijke wereld tot aan het einde van dit schiereiland reikte en niet verder. Kaap Finisterre is tegenwoordig ook het eindpunt van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Hiervoor zijn verschillende verklaringen mogelijk. Een daarvan is dat Finisterre al onderdeel uitmaakte van een heidense cultus, en dat het christendom dat heeft overgenomen. Een andere verklaring zou zijn dat Jezus de apostel Jakob naar het einde van de wereld (Finisterre) stuurde om het geloof te verkondigen.

Cabo Finisterre



Na aankomst zijn ze bij de kaap naar beneden gewandeld. Dankzij het mooie weer, 's ochtends was het warm, kon Johan dat in blote bast doen. Ze zijn beneden aan de kaap tot zo'n 10 meter boven zee gegaan, verder het pad afwandelen was te gevaarlijk.






Pelgrimsschoen, Cabo Finisterre

Op de terugreis naar Santiago de Compostella mochten ze weer 3 uur lang langs de dorpjes gereden worden.

Morgenochtend begint de terugreis naar Nederland.





Weer voor Santiago de Compostella, Spanje

23 °C | 
wodovrza
Overwegend zonnigKans op regenOverwegend zonnigOverwegend zonnig
Plaatselijk bewolkt


Wind: N - 19 km/h


Luchtvochtigheid: 69%24°15°24°12°20°10°21°11°

1 opmerking:

  1. Prachtig, dus pa heeft z'n kleren uitgedaan, zoals hoort aan het einde van de pelgrimstocht! Maintenon

    BeantwoordenVerwijderen