donderdag 8 september 2011

Dag 9 Châtellerault - Courcôme , 120 km





Vanochtend zijn Herman en Johan weer vertrokken uit Châtellerault richting Poitiers.
St. Hilaire Le Grand, Poitiers
Rond 10 uur arriveerde ze in Poitiers waar opnieuw een kerk bezocht werd voor de felbegeerde stempel op de stempelkaart. De kerk ‘St. Hilaire le Grand’ werd al in de 11de eeuw gebouwd voor de vele pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. De namen van Herman en Johan zijn daar nu opgenomen in het register van Santiago-gangers. 
Tot een uur of 11 hadden ze goed weer, in de middag stak de wind een beetje op en hadden ze wat last van tegenwind. Aan het eind van middag arriveerde ze in Ruffec en zijn daar op zoek gegaan naar een overnachtingsadres. Dit bleek niet zo eenvoudig te zijn. Alle hotels waren tot 18.30 uur gesloten volgens het VVV kantoor en pas vanaf 18.30 uur konden ze gaan informeren bij hotels of ze konden overnachten. Dus besloten ze een 6 kilometer verder te rijden naar het dorp Courcôme. Dat bleek een hele goede keuze te zijn !
Herman voor de kerk in Poitiers

La Maison du Tilleul Argente
Ze zijn er zeer warm onthaald door de eigenaresse van La Maison du Tilleul Argente. Het beste en leukste hotel om te overnachten op de route naar Santiago de Compostella ! 
Herman en Johan hebben een hele gezellige avond met eigenaresse Mary Messer gehad waarbij, onder het genot van een glas wijn,  ontzettend veel gelachen is. Mary komt uit Engeland (Northampton) en is een aantal jaren geleden een chambre d'hôte begonnen. Dus het praten gebeurde met een beetje Engels, gemixt met wat Franse woorden en flink wat Nederlands. Maar ze begrepen elkaar perfect.
Herman, Johan en Mary Messer (in het rugby shirt van de Northampton Saints)
De verzorging was ronduit perfect ! 
Dat er altijd overal ter wereld wel een link met Nederland blijkt te vinden was ook hier weer het geval. De dochter van Mary woont in Katwijk.
Mary, thank you for your hospitality and a fantastic evening ! 


Ze bevinden zich nu in het noorden van van de Cognac-streek. Zo'n 40 km boven Angouleme. Morgen gaan Herman en Johan op weg richting Bordeaux. In 1 dag naar Bordeaux rijden is wat te veel van het goede (140 km). Voor het weekend wordt ook in Frankrijk wat beter weer voorspeld. 

Weer voor Angoulême, Frankrijk

21 °C | 
dovrzazo
Plaatselijk bewolktPlaatselijk bewolktZonnigBuien
Bewolkt


Wind: W - 11 km/h


Luchtvochtigheid: 88%23°17°27°17°29°16°23°16°
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten