donderdag 15 september 2011

Dag 16, Navarrete - Burgos , 110 km




De rit die vandaag startte in Navarrete eindigde na 110 km toch in Burgos. En dat met 1.100 meter hoogte die ze overbruggen moesten. Het hoogste punt waar ze naar toe geklommen zijn was 1.200 meter. Het weer was ook vandaag weer prima. In de klim windstil en bij de afdaling een zacht, warm briesje. Onderweg hebben ze er voor gekozen om een deel van de route over het grindpad te rijden. Langs de weg met passerende vrachtwagens was dat de veiligere optie, maar wat minder prettig om te rijden.

In Tosantos hebben ze een kapel bezocht die gebouwd is in de rotsen van een berg. 800 jaar geleden woonde daar in een grot een vrouw, La Hermita, die predikte voor de pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostella. In en om de grot is een kapel gebouwd.
Kapel Tosantos

Door de vermoeidheid en de warmte valt het zoeken naar de juiste weg en het hotel of refuge soms niet mee. Vandaag lukte het Herman en Johan niet om de juiste route naar de refuge te vinden. Uiteindelijk hebben ze een hotel gevonden vlak bij de kathedraal van Burgos.

Kathedraal Burgos
In 1221 is men begonnen met de bouw van de kathedraal van Burgos. Pas in 1567 werd hij voltooid.
Interieur kathedraal Burgos
Hotel Espana - Burgos

Voor de komende dagen wordt mooi, warm zomerweer voorspeld. Gelukkig lijkt het er op dat het ietsje minder warm zal worden dan de afgelopen dagen.


Weer voor Burgos, Spanje

32 °C | 
dovrzazo
Overwegend zonnigHier en daar zonnigOverwegend zonnigHier en daar zonnig
Onbewolkt


Wind: N - 0 km/h


Luchtvochtigheid: 100%31°14°31°14°27°11°23°

1 opmerking:

  1. Heb sms goed ontvangen, en ja we kijken wel een paar keer per dag, heel de familie trouwens, zelfs mike de buurman, jullie krijgen de groeten van iedereen en uit maintenon, ik weet niet waarom ik als anoniem geplaatst wordt, maar dat geeft niet. Hoop dat jullie het nog leuk vinden! Veel succes voor de rest ! Knuffels

    BeantwoordenVerwijderen