dinsdag 20 september 2011

Dag 21, Melide - Santiago de Compostella - 80 km

Nog maar een klein stukje


Onze laatste dag voordat we in Santiago aankomen en daarmee de Camino voorlopig hebben gehaald.
De dag staat in het teken van korte klimmetjes die soms heel zwaar zijn , tot wel 8-9-10%.
We zijn zo goed getraind dat we nu alles aankunnen. De moraal is vandaag super.
Ondanks het feit dat we 10 km omfietsen. Het kan ons niet deren.
We zien een gigantische kalk afgraving en een heel mooie en vooral hoog treinviaduct.




Vele wegen leiden naar Santiago de Compostella









Vertrek uit Roosendaal



Na 10 jaar voorbereiding en 21 dagen en 2400 km fietsen is vandaag de dag aangebroken dat Herman en Johan naar de definitieve eindbestemming van hun pelgrimstocht naar Santiago de Compostella rijden.

Gedurende de reis hebben ze veel aardige en lieve mensen ontmoet die hen een warm welkom heetten in hun pension, refuge en auberge of hen op het juiste moment de goede richting naar Santiago de Compostella wezen. Het thuisfront dat zoveel kilometers weg elke dag met hen meeleefde. De vele familieleden, kennissen, collega's en bekenden die via SMS'jes en berichtjes hen supporten. De reis naar Santiago de Compostella is lang, maar maak je toch niet helemaal alleen. In gedachten zijn er veel mensen die met je meereizen. Dus vandaag is het niet alleen voor Herman en Johan een aankomst op de eindbestemming, maar voor al die mensen die meeleven met hen ook een beetje.

Na een onrustige nacht op een volle slaapzaal (vol snurkende en flatulerende pelgrims) begonnen Herman en Johan aan hun laatste rit. Op het gemakje aan, heel relaxt zijn ze vertrokken. Door het missen van een afslag moesten ze nog wat extra kilometers maken, maar dit zorgde er wel voor dat ze een schitterend uitzicht hadden over een mergelgroeve en een treinviaduct.

Bij aankomst in Santiago de Compostella zijn ze eerst op zoek gegaan naar een overnachtingsadres. Ze vonden een apartement/hotelkamer vlak bij de kathedraal (88 euro voor 2 nachten). Hier kunnen ze zelf een kopje koffie of thee zetten en morgen hun eigen ontbijt verzorgen. Na het inchecken in het hotel zijn ze de fietsen af gaan leveren zodat die verscheept kunnen worden naar Nederland, dit hadden Herman en Johan voor vertrek al geregeld.

Vanmiddag zijn ze naar de Kathedraal gegaan om hun pelgrimstocht echt af te maken. De aankomst was erg emotioneel. Ook het ophalen van het diploma maakte veel emotie's los. En ook nu nog als ze aan vanmiddag en de afgelopen weken terug denken.

Helaas zullen Herman en Johan het zwaaien van het grote wierookvat in de Kathedraal niet mee maken. Het vat wordt op bepaalde dagen in de kerk gezwaaid en net niet wanneer zij er zijn. Gelukkig hebben Herman en Johan het ooit al een keer gezien toen ze tijdens hun vakanties Santiago de Compostella hadden aangedaan.

Nu de prestatie geleverd is en het doel behaald gaan Herman en Johan relaxen. Dat hebben ze wel verdient ! Morgen gaan ze naar Finisterre met de bus op excursie en donderdag volgt dan de terugreis.

Herman en Johan we zijn apetrots op jullie ! Gefeliciteerd met deze fantastische prestatie !!!


Herman en Johan, aankomst Santiago de Compostella







Kathedraal Santiago de Compostella



Wierookvat Kathedraal Santiago de Compostella

 

 

Weer voor Santiago de Compostella, Spanje

21 °C | 
diwodovr
Overwegend zonnigOverwegend zonnigOverwegend zonnigOverwegend zonnig
Onbewolkt


Wind: N - 3 km/h


Luchtvochtigheid: 60%26°13°22°15°24°13°22°14°

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd! Heel Maintenon is al op de hoogte van jullie prestatie. Geniet er maar van, pa is op tijd thuis voor verjaardag van ma. Prima geregeld! Tot gauw, knuffels uit Maintenon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd opa !!!!!!!!!!!!!!!
    Ik ben trots op je!!!!!!!!!
    Groet Tijmen (en Donald)

    BeantwoordenVerwijderen